Publicaties

Stukjes uit de dorspkrant

Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse – 25-11-2021

Het is al een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen via deze krant. De laatste keer dat we een stukje geschreven hebben was in het voorjaar van 2020. We hadden toen aangekondigd dat we buiten zouden gaan badmintonnen, het zogenaamde AirBadminton. Het was een redelijk alternatief voor het normale badminton binnen in een sporthal. Ik denk dat we een keer of 6 deze variant uitgeoefend hebben op een veld bij VV Waspik. We hebben echt veel lol gehad, maar we hebben maar een paar keer de ideale omstandigheden meegemaakt om een serieus potje te kunnen spelen. Na de zomer van 2020 hebben een paar keer in de zaal gebadmintond, maar het werd al snel weer stilgelegd en is seizoen 2020-2021 een verloren jaar geweest. Dubbel triest omdat dit het jubileum jaar was van BC Vitesse. We bestaan 50 jaar en dat feestjaar hebben we een jaar uitgesteld. Maar één voordeel, we hebben langer kunnen sparen. Voor deze gelegenheid is er een feestcommissie in het leven geroepen en die gaat het heel serieus aanpakken. De berichtgeving hierover volgt spoedig voor de leden. Voor de mensen die nog geen lid zijn bestaat de mogelijkheid om een keer de sfeer te komen proeven. Je kan dan actief gratis twee avonden meedoen door de 2x spelenkaart uit te knippen en deze op maandagavond mee te nemen. We houden er rekening mee als je weinig badmintonervaring hebt. Maar je komt ook volledig aan je trekken wanneer je een ervaren badmintonner bent. Ben je niet in het bezit van een racket, dan is dat geen probleem. Deze kan je tijdelijk van de club lenen. Tevens hebben wij een paar jaar geleden de 5x spelenkaart bedacht, die je voor € 25,– kan kopen. Of je kan natuurlijk ook gewoon lid worden. Je bent van harte welkom.

Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse – 23-05-2020

Toen de nieuwsbrief voor de vorige editie van de dorpskrant geschreven werd, had ik en vele met mij geen idee wat er ons boven het hoofd hing in de tijd die er aan zat te komen. Alles wat gepland was, kon niet door gaan vanwege de coronacrisis. Zoals de Spektakelavond, de ledenvergadering en we hadden voor de eerste keer de 2x spelenkaart in het leven geroepen. Maar, wat in het vat zit verzuurd niet. We gaan de draad straks weer oppakken. In de huidige situatie ontstaan ook nieuwe ideeën. Momenteel zijn we aan het kijken of er mogelijkheden zijn om buiten te gaan badmintonnen. Deze variant op badminton noemen ze AirBadminton en is begin vorig jaar door De Badminton World Federation (BWF)  gelanceerd. AirBadminton is een nieuwe officiële sport en een coole aanvulling op de traditionele binnensport. De ambities zijn groots: binnen 10 jaar moet de sport Olympisch zijn. Om deze variant uit te kunnen oefenen heb je een andere shuttle nodig. De zogenaamde Airshuttle, die hier speciaal voor ontwikkeld is. Daarnaast heb je een net en een locatie nodig waar je een veld uit kan zetten, met lijnen in de vorm van linten of krijtstrepen. Je kan het op elke soort van ondergrond bespelen, bijvoorbeeld: gras, zand (strand) of steen (straat/parkeerterrein). Je hebt geen speciaal racket nodig. Voor meer informatie over AirBadminton ga je naar www.airbadminton.nl.

Bij badminton is het besmettingsrisico op het COVID-19 virus klein, omdat het geen contactsport is. Maar het is begrijpelijk dat de sportzaal niet alleen voor BC Vitesse opengesteld kan worden. Naar verwachting kunnen we weer na 1 september in de zaal badmintonnen.

Volgend jaar bestaat BC Vitesse 50 jaar en zal er een groot feest georganiseerd worden om dit te vieren. Onze club is een levendige vereniging. Wil je deze sfeer een keer komen proeven? Dan kan je actief gratis twee avonden meedoen door de 2x spelenkaart uit te knippen en deze op maandagavond mee te nemen. We houden er rekening mee als je weinig badmintonervaring hebt.

Maar je komt ook volledig aan je trekken wanneer je een ervaren badmintonner bent.

Ben je niet in het bezit van een racket, dan is dat geen probleem. Deze kan je tijdelijk van de club lenen. Tevens hebben wij een paar jaar geleden de 5x spelenkaart bedacht, die je voor € 25,– kan kopen. Of je kan natuurlijk ook gewoon lid worden. Je bent van harte welkom.

Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse – 20-02-2020

BC Vitesse DE badmintonvereniging in Waspik heeft het goed voor elkaar. Er komen nog steeds nieuwe leden bij en dat wil toch wel wat zeggen. Landelijk gezien loopt de populariteit van badminton enigszins terug en dat is onbegrijpelijk, want badminton is een hele leuke en vooral een super snelle sport. Je zou eens filmpjes op YouTube moeten bekijken. Vooral de badmintonners uit Azië, die kunnen er wat van. Nieuwe leden worden op de eerste speelavonden begeleid om de techniek en tactiek onder de knie te krijgen, als daar behoefte aan is. Tevens krijgen nieuwe leden een shirt van de club. De organisatie binnen de club is van een hoog niveau. Niet alleen het bestuur doet er alles aan om het binnen de club gladjes te laten verlopen, maar er dienen zich ook clubleden aan die activiteiten organiseren zoals toernooien en feestjes. Op 20 april wordt voor de eerste keer de Spektakelavond georganiseerd. Wat deze avond precies gaat brengen, wordt nog niet wereldkundig gemaakt. Maar wat wel duidelijk is dat we daarna, onder het genot van een hapje en een drankje, het voorjaar in gaan luiden. Volgend jaar bestaat BC Vitesse 50 jaar en zal er weer een groot feest georganiseerd worden. Onze club is een levendige vereniging. Zou je deze sfeer een keer willen proeven, dan kan je actief gratis twee avonden meedoen door de 2x spelenkaart uit te knippen en deze op maandagavond mee te nemen. Heb je weinig badmintonervaring, dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Ben je een ervaren badmintonner dan kom je ook volledig aan je trekken. Ben je niet in het bezit van een racket, dan is dat geen probleem, want die kan je van de club lenen. Tevens hebben wij een paar jaar geleden een Vijfkeerspelen kaart bedacht, die je voor € 25,– kan kopen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lid worden. Je bent van harte welkom.

Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse – 23-11-2019

Het seizoen is alweer een aantal maanden onderweg en de competitie is in volle gang.

We hebben nu 3 competitieteams: 2 mixteams en 1 herenteam. Het herenteam bestaat uit Ronald Joosen, Berto van Tilburg, Ronald Klis, Ben Merkx en Willy Koenen. Ze hebben een goede start gemaakt. Ze hebben tot nu toe twee wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld. De twee mixteams spelen allebei in 4de klasse. Het ene team bestaat uit Ank Joosen, Ankie Hooijmaijers, Ad van Gorcum en Johan Kieboom. In het andere Team staan Nathalie van Pas, Inge de Groot, Dirk-Jan Tilman en Jo Nelissen. De verrichtingen van de teams zijn te volgen op de website www.badminton.nl Onder het kopje Midweek 2019 Noord-Brabant.

Op zondag 27 oktober was weer het jaarlijkse Mistumnietoernooi georganiseerd in Sportcentrum Waspik. Het was een gezellig en spannend toernooi. Er werd weer ongelofelijk hard gestreden. Bij de Dames Dubbel zijn als eerste geëindigd Ankie Hooijmaijers en Wilke van Zelst. Bij de Heren Dubbel zijn Frans Willemsen en Jan-Dirk Tilman als eerste geëindigd. In de finale van de Gemengd Dubbel werd op het scherpst van de snede gestreden om de eerste plaats. Pauline Brands en Johan Kieboom moesten het hier opnemen tegen Ank Joosen en Martin van Strien. In deze finale ging het uiteindelijk om eeuwige roem en eer. Johan en Pauline kwamen als winnaars uit deze strijd en wonnen met 2-0.

Het was weer een zeer geslaagd toernooi.

Op 2 februari 2020 wordt weer in onze vertrouwde omgeving Sportcentrum Waspik de Waalwijkse Badminton Kampioenschappen gehouden. Wij hopen natuurlijk dat net als vorig jaar er toch een aantal teams zullen meedoen aan dit altijd gezellige toernooi.

BC Vitesse draagt bij aan de Nationale Sportweek – 29-08-2019

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 20 tot en met 29 september 2019 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

Zo zal ook BC Vitesse iedereen de kans geven om te komen badmintonnen en de gezellige sfeer van deze club te ondervinden. Er zal op 23 september a.s. een toernooitje/activiteit georganiseerd worden, waaraan iedereen van binnen en buiten de club mee kan doen. Heb je weinig badmintonervaring, dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Ben je een ervaren badmintonner dan kom je ook volledig aan je trekken. Kom je van buiten de club en heb je geen racket, dat is geen probleem want die hebben wij. Zet deze datum dus op de kalender en kom gezellig een potje badmintonnen. Je bent van harte welkom vanaf 20:00 uur.

Daarnaast staan er nog meer activiteiten bij de vereniging BC Vitesse op de agenda.

19 oktober wordt een feest gegeven, waar alle leden zich voor op kunnen geven. Hierover krijgen we de informatie druppelsgewijs, van de feestcommissie. We zijn benieuwd wat ons dit jaar te wachten staat. Het vorige feest was in ieder geval een daverend succes, dus dat zal deze keer ook wel weer goed komen.

27 oktober staat het jaarlijkse Mistumnietoernooi op het programma. Hierbij wordt altijd fanatiek gestreden om de eeuwige roem die je krijgt als je als winnaar uit de bus komt.

In oktober beginnen de competitiewedstrijden voor het seizoen 2019-2020. Daar zullen 2 mixteams en één mannenteam aan mee doen. Er is dus genoeg te beleven bij BC Vitesse. Is je interesse gewekt, kom dan gerust een keer op maandag naar de sporthal en daar is 23 september dus een uitgesproken mogelijkheid voor.

Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse – 26-05-2019

We hebben afgelopen tijd diverse activiteiten georganiseerd. Waaronder het Mistumnie toernooi, husseltoernooi, ouder-kind toernooi en 31 maart hebben we het 2 jaarlijkse Appelflappentoernooi gehouden in het Sportcentrum van Waspik. Dit was een heel geslaagd toernooi en perfect geregeld door Elo Martens. Voordat het toernooi begon was het natuurlijk even bijkletsen onder het genot van een bakske en een appelflap. Daarna de warming-up onder de deskundige begeleiding van Daphne Joosen. Hierbij moesten we met z’n alle oefeningen doen op de maat van muziek, waarbij hilarische taferelen ontstonden. Ik weet zeker dat het uiteindelijk als resultaat, minder blessures en minder spierpijn de volgende dag, heeft opgeleverd. Tijdens het toernooi werden hele spannende wedstrijden afgewerkt en we kijken dan ook terug op een gezellige dag.

Nieuws van een andere orde is, dat er binnen de organisatie van BC Vitesse een bestuurswisseling heeft plaatsgevonden. Ank Joosen is na ongeveer 8 jaar gestopt met haar functie binnen het bestuur. We willen haar bedanken voor haar mateloze inzet binnen het bestuur als oa. secretaris. Miranda Erkens neemt haar taken over. Daarnaast komt Nathalie van Pas het bestuur versterken, waar we natuurlijk heel blij mee zijn.

Het seizoen voor de badminton zit er bijna op. De competitie is afgerond en we kunnen de balans opmaken. Afgelopen jaar hebben we met 4 teams competitie gespeeld en dit is voor de meeste teams heel goed afgelopen. Het eerste mix-team was 2 jaar geleden gepromoveerd naar de 3de klasse en zal, ondanks de keiharde strijd die ze geleverd hebben, dit jaar degraderen naar de 4de klasse. Het tweede mix-team is op de 4de plaats geëindigd in de 4de klasse. Het derde mix-team is vorig jaar gepromoveerd naar de 4de klasse en staan met twee andere teams op een gedeelde 2de plaats, maar omdat Vitesse een beter punten gemiddelde heeft, zijn ze dus als 2de geëindigd en dat is natuurlijk heel knap gedaan. Dat wil dus zeggen dat we volgend jaar met 3 teams in de 4de klasse spelen. Dit zal, als ze in dezelfde poule terecht komen, een spannende strijd opleveren.

Het heren team deed afgelopen jaar voor de tweede keer mee. Nadat ze vorig jaar tweede waren geworden, zijn ze dit jaar kampioen geworden. Waarbij ze de directe concurrent (FST uit Waalwijk) met twee punten achter zich hebben gelaten. Een hele knappe prestatie.

De verrichtingen van de teams zijn te volgen op de website www.badminton.nl.

Zoals je ziet wordt er competitief goed gepresteerd en leeft het binnen de club. Maar ook recreatief staan ze bij ons hun mannetje en het is altijd gezellig om een potje vrij te badmintonnen. Het gaat er vaak fanatiek aan toe.

De laatste speelavond is op 1 juli en dan wordt er (zoals elk jaar) een husseltoernooi gespeeld. Na het husseltoernooi sluiten we het seizoen af in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje. Zou je deze sfeer een keer mee willen maken, dan kan je altijd een keer actief gratis een avond meedoen. Daarnaast hebben we een Vijfkeerspelen kaart, die je voor € 25,– kan kopen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lid worden. Je bent van harte welkom.

Oude publicaties vind je hier.

De website berichten vind je hier.