Publicatie achief

Publicaties

BC Vitesse, een actieve vereniging. – 27-11-2018

We hebben al weer een paar leuke activiteiten achter de rug. Zo hebben we tijdens de Nationale Sportweek de deuren open gezet voor mensen die een keer de sport badminton uit wilden proberen.

Het was een hele leuke avond, waarbij veel hilariteit ontstond toen we in het donker met lichtgevende shuttles gingen spelen.

28 oktober werd het Mistumnietoernooi gehouden. Hierbij werd weer de nodige strijd geleverd. Tijdens dit toernooi werden Heren Dubbel, Dames Dubbel en Mix partijen gespeeld. Wat was er een goede sfeer tijdens ons jaarlijkse Mistumnietoernooi. Lachsalvo’s, zweetdruppels, overwinningskreten, missers en prachtige rally’s, het was er allemaal.

Bij de Mix werd de finale gespeeld tussen Jan-Dirk Tilman/Gerry de Groot en Eugene Quax/Pauline Brands. Deze werd na een uitputtingsslag gewonnen door Jan-Dirk en Gerry. Bij de Dames Dubbel werden Annelies Van Gilst/Jacintha Westerink eerste en Maartje van ’t Sand/Inge de Groot tweede.

Bij de Heren Dubbel eindigde Johan Kieboom/Frans Willemsen op de eerste plaats en Eugene Quax/Jo Nelissen op de tweede plaats. Het was zeker een geslaagd toernooi.

Komende periode staat er ook weer veel op de agenda van BC Vitesse. Zo wordt 3 februari 2019 de Waalwijkse Badminton Kampioenschappen gehouden en 31 maart 2019 wordt het Appelflappen Teamtoernooi georganiseerd. Deze toernooien zijn allebei in het Sportcentrum Waspik. Voor meer informatie over de Waalwijkse Badminton Kampioenschappen, verwijs ik naar het stukje elders in deze editie van de dorpskrant.

BC Vitesse draagt bij aan de Nationale Sportweek – 26-08-2018

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

Zo zal ook BC Vitesse iedereen de kans geven om te komen badmintonnen en de gezellige sfeer van deze club te ondervinden. Er zal op 24 september a.s. een toernooitje/activiteit georganiseerd worden, waaraan iedereen van binnen en buiten de club mee kan doen. Heb je weinig badmintonervaring, dan houden we daar natuurlijk rekening mee. Ben je een ervaren badmintonner dan kom je ook volledig aan je trekken. Kom je van buiten de club en heb je geen racket, dat is geen probleem want die hebben wij. Zet deze datum dus op de kalender en kom gezellig een potje badmintonnen. De jeugd (8 tot 14 jaar) is om 19:15 uur welkom en de volwassenen vanaf 20:15 uur.

2018-05-30: Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse

Het seizoen zit er voor de badminton bijna op. De competitie is zo goed als afgerond en we kunnen de balans opmaken. Afgelopen jaar hebben we met 4 teams competitie gespeeld en dit is niet verkeerd afgelopen. Het eerste team was vorig jaar gepromoveerd naar de 3de klasse en heeft zich kunnen handhaven in deze klasse. Het tweede team was vorig jaar gedegradeerd naar de 4de klasse en is uiteindelijk als tweede geëindigd in deze klasse. Het derde team is als eerste geëindigd in de vijfde klasse. Dat zou dus betekenen dat dit team kampioen is geworden. Maar omdat er onreglementair een wisselspeler heeft mee gedaan gaat dit feestje hoogstwaarschijnlijk niet door. Het heren team deed het afgelopen jaar voor het eerst mee en niet onverdienstelijk. Ze zijn uiteindelijk tweede geworden. En dat is knap gedaan. Zoals het er nu uitziet zullen al deze teams er volgend jaar weer bij zijn. De verrichtingen van de teams zijn te volgen op de website www.badminton.nl.

Zoals je ziet wordt er competitief goed gepresteerd en leeft het binnen de club. Maar ook recreatief staan ze bij ons hun mannetje en het is altijd gezellig om een potje vrij te badmintonnen. Het gaat er hier vaak fanatiek aan toe.

De laatste speelavond is op 2 juli en dan wordt er (zoals elk jaar) een husseltoernooi gespeeld. Na het husseltoernooi sluiten we het seizoen af in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje.

2017-11-23: Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse

Het seizoen is alweer een aantal maanden onderweg en de competitie is in volle gang.

We hebben nu zelfs 4 competitieteams, 3 mixteams en 1 herenteam. Het herenteam is er dit jaar voor het eerst bij en bestaat uit Ronald Joosen, Berto van Tilburg, Xander van den Assem, Ben Merkx en Willy Koenen. Ze hebben een goede start gemaakt. Ze hebben tot nu toe drie wedstrijden gewonnen en één verloren. De verrichtingen van de teams zijn te volgen op de website www.badminton.nl. Onder het kopje Midweek 2017 Noord-Brabant.

Op zondag 15 oktober was weer het jaarlijkse Mistumnietoernooi georganiseerd in Sportcentrum Waspik. Het was een gezellig en spannend toernooi. Er werd weer ongelofelijk hard gestreden. Bij de Dames Dubbel zijn als eerste geëindigd Nathalie van Pas en Wendy Boons. Bij de Heren Dubbel zijn Ad van Gorcum en Ronald Joosen als eerste geëindigd. In de finale van de Gemengd Dubbel werd op het scherpst van de snede gestreden om de eerste plaats. Nathalie van Pas en Johan Kieboom moesten het hier opnemen tegen Wendy Boons en Ad van Gorcum. In deze finale ging het uiteindelijk om eeuwige roem en eer, hierbij werden eventuele spierscheuringen niet geschuwd. Wendy en Ad kwamen als winnaars uit deze strijd en wonnen verdiend met 2-0. Daarna bleef het nog lang onrustig in de kantine.

2017-02-20: Nieuws van badmintonvereniging BC Vitesse

BC Vitesse DE badmintonvereniging in Waspik heeft het goed voor elkaar. Er komen nog steeds nieuwe leden bij en dat wil toch wel wat zeggen. Landelijk gezien loopt de populariteit van badminton enigszins terug en dat is onbegrijpelijk, want badminton is een hele leuke en vooral een super snelle sport. Nieuwe leden worden op de eerste speelavonden begeleid om de techniek en tactiek onder de knie te krijgen, als daar behoefte aan is. Tevens krijgen nieuwe leden een shirt van de club. Begin februari zijn de nieuwe shirts en broeken gepresenteerd. Ze zien er echt heel flitsend uit. De jeugd krijgt training van gediplomeerde trainers Ivo van der Heijden en Rick Bleeker. Onlangs heeft Rick zijn SLB2 diploma gehaald.

De organisatie binnen de club is van een zeer hoog niveau. Niet alleen het bestuur doet er alles aan om het binnen de club gladjes te laten verlopen, maar er dienen zich ook clubleden aan die activiteiten organiseren zoals toernooien en feestjes, zoals in de vorige editie van de dorpskrant te lezen was. Zondag 23 april wordt weer het altijd heel gezellige appelflappentoernooi georganiseerd. Hier doen teams mee vanuit de wijde omtrek. Loop die dag een keer de sporthal in, dan kan je beleven en zien hoe bruisend de badmintonsport is.

Onze vereniging heeft 3 teams die competitie spelen in de midweekcompetitie. Zoals de naam al verhuld worden de wedstrijden doordeweeks gespeeld en dat heeft als voordeel dat je niet in het weekeind hoeft te spelen. Het 1ste team speelt in de 3de klasse en staat nu op de 6de plaats. Ze zullen er flink tegenaan moeten gaan om uit de degradatiezone te komen. Het 2de team staat er beter voor. Ze staan op de 1ste plaats met nog één wedstrijden te gaan. De kans op het kampioenschap komt nu toch wel heel erg binnen handbereik. Het 3de team staat op de 3de plaats en staat er goed voor. De verrichtingen van de teams zijn te volgen op de website www.badminton.nl.

Afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van Jozef Smits en Peter van Loon, als lid van de club. Jozef is bijna 40 jaar lid geweest bij de vereniging en heeft tijdens deze periode veel voor de club gedaan, zoals bestuurlijke functies en het organiseren van toernooien. Peter heeft zich ook altijd veel voor de club ingezet. Hij is bestuurslid geweest, hij heeft de jeugd getraind en heeft ook in organisaties gezeten van diverse toernooien en andere activiteiten. We zullen ze missen in onze vereniging. Onze club is een levendige vereniging. Zou je deze sfeer een keer willen proeven, dan kan je altijd een keer actief gratis een avond meedoen. We hebben sinds kort een Vijfkeerspelen kaart bedacht, die je voor € 25,– kan kopen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lid worden. Je bent van harte welkom.

  • stukje uit de Dorpskrant maart 2017